Hoppa till huvudinnehåll
Robotservice Robottihuolto Kirfer Patrik Ek

Kirfers flexibla robotservice finns nära kunden

Robotar är hjärtat i moderna industrier och på Kirfer förstår vi vikten av att hålla dem i toppskick. Robotsystem är en komplex, teknisk helhet som behöver underhållas för att investeringen ska fortsätta ge önskade resultat. 

Våra experter på robotservice är utrustade för att underhålla, reparera och uppgradera era robotsystem, vilket förlänger deras livslängd och effektivitet. Robotservicen sköts helt och hållet i vår egen regi nära slutkunden, förklarar Patrik Ek, programmerare och huvudansvarig för Kirfers robotservice.

– Vi fick förfrågan från ABB, som såg en fördel i att ha en lokal samarbetspartner i Österbotten som kan utföra service på kundernas robotar. Tidigare kom ABB:s robotservicepersonal antingen från södra Finland eller från Uleåborg. Kunderna uppskattar att vi är nära och vid behov kan rycka ut snabbt.

Omfattande robotservice och serviceavtal – årsservice ger kunden sinnesro

Vi erbjuder omfattande robotservice för ABB- och FANUC -robotar och servar såväl enskilda robotar som hela produktionslinjer. Robotservice erbjuds till alla som har behov av service, att vara kund hos oss sedan tidigare är inget krav.

Som ABB Value Provider är vi certifierade för att utföra service på deras robotar. Partnerskapet har många fördelar, bland annat bra support och snabb tillgång till reservdelar. 

Genom förebyggande service kan akuta stopp och problem som orsakar kostsamma reparationer undvikas - ofta blir oplanerade stopp väldigt dyra. Genom att teckna ett årsserviceavtal ser man till att hålla robotsystemen i bästa möjliga skick, säger Ek.

– Ett oljeläckage som inte åtgärdas kan sluta med att motorn går sönder, något som kan kosta tusentals euro att reparera. Kablagen nöts och murknar även i robotar som används sällan och förr eller senare uppstår ett behov av att byta ut dem.

I årsservicen ingår genomgång av systemet, kontroll av slitage och defekter, oljor och bromsar. Samtidigt tas en backup på systemet som fungerar som återställningspunkt ifall robotminnet plötsligt raderas, exempelvis vid åska och elavbrott. En stor fördel med årsservicen är därför den sinnesro den ger kunden.

Service, programuppdateringar och förbättringar – Kirfer hanterar hela paletten

Närheten till kunderna, flexibilitet med servicetider, samt bred kompetens och erfarenhet av robotteknik och industriautomation är några av fördelarna med Kirfers robotservice. I samband med servicen kan vi göra nödvändiga programuppdateringar och hjälpa till med förbättringar av robotcellen, exempelvis med kamerateknik. 

– Robotiken är ett område som utvecklats snabbt de senaste 20 åren och vi håller oss uppdaterade om utvecklingen i branschen. På Kirfer har vi kunskap inom programmering, mekanik och el, allt som behövs för att vid behov uppdatera och göra roboten bättre och effektivare.

Kontakta oss för mer information och för att diskutera era servicebehov!

Robotservice

service@kirfer.com
 

Andreas Lindén, vd och försäljning andreas.linden@kirfer.com

Patrik Ek, programmering och robotservice patrik.ek@kirfer.com

 

Mera nyheter
45 års erfarenhet av industriautomation - Kirfers smarta automationslösningar tar produktionen till nästa nivå